Kieran
Příležitostný pisálek
Hodnocení: 0
Pohlaví: 
osmacky Mája a Adelka
|
 |
« kdy: 29.07.2010, 10:58:03 » |
|
Ahoj, před týdnem jsem si přivezla 2 osmačky, ted jim je 1,5 mesice. Uz prvni den jsem si vsimla ze si ta jedna porad lize to misto u pipiny, mela to porad mokre a ted tam uz nema vubec srst, ma to uplne hole a tahne se ji to pomalu az k pupiku (pokud osmaci teda nejaky maji). Neni to ani mokvave, ani nejak zbarvene a podrazdene, proste jen hola kuze. Nevite co by to mohlo byt? Jinak je to čiperka, porad radi na kolotoci a lita jako zbesila a s jidlem taky problem nema. I bych rekla ze je min bazliva nez ta druha. Krmeni mam od firmy Zoohit, je to dovoz z nemecka a mam to doporucene od kamaradu, ti s nim nikdy nemeli problem. Pisek na koupani jim davam tak na pul hodiny 3x tydne. Klec maji velkou a plnou prolejzacek  Diky za vsechny rady a poznatky
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Hodnocení: 11
Pohlaví: 
osminky šiči, hači, iči, poči
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 29.07.2010, 16:46:50 » |
|
může jít o poruchu chování, kdy si to osminka sama vykusuje, může jít o plíseň či jiný kožní problém. Zajdi s tím ke zkušenému veterináři, aby udělal seškrab a nemoc vyloučil. Pokud si to hryže sama, může to být tím, že si ještě nezvykla na nový domov a je ještě trochu vystresovaná.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Kieran
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
osmacky Mája a Adelka
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 30.07.2010, 12:54:55 » |
|
Ne ne vystresovana urcite neni, prave ze ona uz je i vic pritulna nez ta druha, jak se otevrou dvirka hned by sla smejdit ven i na ruku sama leze. Zadny broucky jsem nezpozorovala ani na ni ani v tom zradlu. Pockam pres vikend a pokud se to nezlepsi nebo nejak zhorsi tak ji vezmu k vetovi. Nechci ji moc stresovat u vetika kdyz si teprve zvyka tady doma. Aby z toho nemela pak trauma 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
yndiC
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 30.07.2010, 13:45:37 » |
|
jj to je jasné,já bych jí hned k vetu nenosila.. pokud je tak čiperná a nezdá se unavená spící a bez nálady,tak myslím,že to nebude nic vážného.Tak držím palce a dej určo vědět jak to dopaldo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Viktorie
Pokročilý rádce

Hodnocení: 14
6 osmáčích kluků
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 30.07.2010, 14:14:45 » |
|
No nevím, jestli se kožní nemoci projevují nějakou apatií. Ona to opravdu může být nějaká porucha chování, jak píše garffielb, ale taky ji to dost dobře může svědět, proto si to líže.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 30.07.2010, 16:47:04 » |
|
co mám zkušenost, tak jako čistě holé místo nez jiných znaků se nejčastěji projevuje plíseň. To už by ale bylo na vetovi. Opravdu zkus pozorovat, jestli si to líže často, že třeba přeruší běhání v kolečku, papání apod. - to by vypadalo na svědění a nebo třeba jen párkrát denně, kdy sedí na větvi, leží v hamaku atd.To by ukazovalo třeba na nudu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kieran
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
osmacky Mája a Adelka
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 30.07.2010, 20:23:12 » |
|
Takhle lezela cca v 8 hodin vecer v pelisku, skoro to vypada jako by ji cely den behani zmohl, ta druha tu porad radi jak cerna ruka. http://yfrog.com/mmdsc04915j Zkusila jsem ji vyfotit tu prdelku, snad tam je trosku neco videt, ale popravde nevim ......asi ji k tomu vetovi po vikendu radsi vezmu, pro jistotu http://yfrog.com/n0dsc04914vj
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 30.07.2010, 21:01:41 » |
|
no ještě mě napadla jedna varianta - jak jsou holky staré a z jak velkého vrhu byly? vypadá malinká, tak ji třeba ještě ta srst nedorostla. ale na to by ses musela zeptat tam, odkud holky máš, jestli má tu lysinku od narození. Jinak z tý fotky to nelze moc poznat, ale jsi si jistá, že máš opravdu holčičky? když tak tady je to vyfocené http://www.degus-online.de/gesch.htm vlevo sameček, vpravo samička.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kieran
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
osmacky Mája a Adelka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 30.07.2010, 21:15:17 » |
|
No je jim tak 1,5 mesice, mam je od znameho a pry to jsou holky (ja jsem pres osmaky laik jeste  ). No rekla bych ze jak jsme si je minuly patek privezly, ze tam chlupy mela, ale vsimla jsem si ze je ma mokre, asi se tam lizala. Podle toho jsem je i rozeznala, ze ji byla vic videt ta pipina
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 30.07.2010, 21:22:37 » |
|
hmmm, tak to nemá od narození. tak to už mě nic nového nenapadá.  jinak je moc hezká  a těch jeden a půl měsíce je minimum, kdy se smí osmáček odstavit od rodičů. Popravdě já jsem zastánce třeba až sedmého, osmého týdne.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
yndiC
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 30.07.2010, 21:29:03 » |
|
Na té fotce vypadá že to místečko holý je krásně čistý jako že nevypadá to místo nijak nemocně..žádný pupínky zarudnutí nic.To je mi teda záhadou.No určitě jí sleduj jak ti bylo poraděno výše kdy za jakých okolností si to líže či škrabe.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kieran
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
osmacky Mája a Adelka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 03.08.2010, 16:46:25 » |
|
Tak bych rekla ze ji to brisko uz trochu zarusta, kazdopadne se ji to nezhorsuje tak uvidime 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 03.08.2010, 16:47:28 » |
|
to je dobře
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kieran
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
osmacky Mája a Adelka
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 03.08.2010, 17:01:43 » |
|
Jinak mam jeste dotaz, kdyz je poustime probehnout do koupelny, nemuzou od tech dlazdicek nastydnout? Nechavame je tam behat kazdy den tak hodinku a pul (nemuzu od nich totiz odtrhnout deti, osmacky si z nich delaj prolejzacky a holky jsou z toho u vytrzeni). Ale zdalo se mi kdyz mi behaj tema prtavyma nozickama po holy kuzi ze je maji docela studeny 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 03.08.2010, 20:47:47 » |
|
no, nastydnoout asi můžou, ale jestli to není taková ta super chladná stará koupelna, tak bych se až tak nebála. Oni osmíci jsou docela odolný zvířátka, nežijou zrovna v ideálních přírodních podmínkách
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|