Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
05.09.2010, 04:16:03
Novinky:
Uhodnete Hru?

Stran: [1]
Tisk
Autor Téma: Vděk za pomoc k vytvoření mého akvárka  (Přečteno 137 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Hendiala
Příležitostný pisálek

Hodnocení: 0

« kdy: 26.07.2010, 01:21:40 »

Zdravím všechny na tomto fóru! Úsměv Jsem moc ráda, že tohle fórum existuje, protože aniž bych se na cokoli musela ptát, našla jsem tu snad absolutně všechno, co jsem potřebovala k tomu, abych věděla čeho se zbytečně nebát, až budu mít vlastní osmáčky, jak vybavit jejich domov a zkrátka vše potřebné...  Tleskající Takže chci tímto poděkovat všem pisálkům, rádcům a samozřejmě zakladatelům, kteří mi pomohli, aniž by o tom věděli.  Palec nahoru Jmenovitě si pamatuju snad jedině Vejra, od kterýho jsem podle obrázků obšlehla víko na akvárko  Smích Takže i přesto, že z toho, co jsem tu mohla číst, vím, že většina z vás jste spíše zastánce klecí (asi víme proč), tak doufám, že teď už konečně moje 6 týdenní holčiny (aspoň teda doufám, že to nedopadne jako u některých z vás nechtěnými mláďáty  Vysmátý)  se budou mít dobře i v akvárku (zrušili jsme totiž rybičky), který do budoucna samozřejmě hodlám ještě nějak vylepšit... určitě minimálně hamakou  Mrknutí Na posouzení vám tu hodím aspoň foto, Hendi a Arinka jsou tam trochu vidět schoulený vzadu vedle kolečka  Milující Akvárko má rozměry 120x60x50 (délkaxvýškaxhloubka):
Zaznamenáno
Ardea
Global Moderator
Rádce profesionál

Hodnocení: 47

Pohlaví: Ženské

6 Fešných pískáčků

« Odpověď #1 kdy: 26.07.2010, 11:29:44 »

Já myslim, že je to parádní bydlení, hned bych se tam nastěhovala Smích A sem moc ráda, že ti fórum takhle pomohlo a tvoje osminky budou mít spokojenej život Souhlas
Myslim si, že pokud je zajištěná dostatečná cirkulace vzduchu a pokud je budeš hodně pouštět, tak vůbec nevadí že nemají klec Mrknutí Větviček na šplhání tam mají dost a schovek taky a až časem přidáš tu hamaku, tak to bude super Palec nahoru Ještě se zkus podívat a popřemýšlet po infračernevym světle - určitě tady najdeš fotky jak se jim osmáčci krásně nahřívají a rozvalují se, to je určitě taky dobrá věc Mrknutí
Zaznamenáno

Prachu se můžete dotýkat, ale prosím nepište mi do něj! Vysmátý
Chlapi sou jako holubi-všechno po*erou, ale střílet se to nesmí  Vysmátý

Fotky mých 7 fešných pískáčků najdete tady bohužel už jich mám jenom 6, protože Ferda 15.8.2010 zemřel :'( :'( :'(
,
Megi
Pokročilý rádce

Hodnocení: 9

†Megi Ponožková, Mája a Pája

« Odpověď #2 kdy: 26.07.2010, 11:49:16 »

Moc pěkné bydlení pro osmáčky. A ty větvičky jim budou určitě chutnat, ty se zelenou kůrou byly u mě hned ohryzané. Ikdyž malí osmáčci, to zas tak neocení, jsou nešikovní a tak vysoko nevylezou, ale až budou starší, určitě ti za větvičky poděkujou  Úsměv a taky budeš mít fajn, že na ně dobře uvidíš a při focení ti nebude zavázet mříže
Zaznamenáno
Hendiala
Příležitostný pisálek

« Odpověď #3 kdy: 26.07.2010, 12:31:45 »

Děkuji.  Úsměv Jo tak po tom světle se určitě zkusím podívat, pokud se dělá jako dlouhá zářivka, tak by to bylo uplně nejjednodušší, protože nad akvárkem zářivka je, stačilo by je jen vyměnit, ale v opačnym případě nevim, jak bych jí tam připevnila, protože nad tím není zrovna moc místa... Do hamaky se pustim asi rovnou dneska, stejně ňák není co dělat a když už jo, tak nejvíc stejně čučim do akvárka, co tam prováděj  Smích U toho můžu klíďo vyrábět.  Úsměv
Řekla bych, že tyhlety dvě slečny kůru oceňujou už teď, po těch větvích co tam mají šplhají úplně bez problémů, dokonce i na tý tenčí a hladší uprostřed se udržej, i když to je častý balancování a když jsem je včera pouštěla po předsíni, tak mi v sedě lezly až na hlavu  Zubící se Akorát po tý vrbový rohoži, co je připevněná na zadní stěně jim to nejde, tak snad až budou starší, anebo ji časem zkrátka prostě jenom všechnu snědí  Vysmátý
Zaznamenáno
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Hodnocení: 11

osminky šiči, hači, iči, poči

« Odpověď #4 kdy: 26.07.2010, 17:18:31 »

moc hezký avárko a i veliký, to se jim tam bude dobře bydlet  Palec nahoru jen jsem se chtěla zeptat, jak velká máš kolečko? Přijde mi podle fotky docela prťavý a navíc bych doporučila ho vyplést nějakou látkou, aby bylo bezpečnější  Mrknutí
Zaznamenáno
Hendiala
Příležitostný pisálek

« Odpověď #5 kdy: 26.07.2010, 18:46:25 »

moc hezký avárko a i veliký, to se jim tam bude dobře bydlet  Palec nahoru jen jsem se chtěla zeptat, jak velká máš kolečko?

Kolečko má průměr 23 cm, větší jsem v normálních pet centrech ani hornbachu nesehnala a to i tyhle měli někde vyprodaný... Časem kdyžtak zkusim sehnat ještě to větší, ale zatím sou prťavý osmandy, tak vypadá, že jim to stačí. Co se bezpečnosti týče, prozatim sem si mohla všimnout spíš toho, že ohrožujou samy sebe navzájem, když si do roztočenýho strkaj hlavu a tak podobně  Zubící se
Zaznamenáno
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

« Odpověď #6 kdy: 26.07.2010, 19:09:08 »

tak to jim stačí - 23 cm je akorát - na fotce vypadá mnohem menší  Smích jinak větší existuje, dokonce ho mám, je to tohle http://obchod.kralici.cz/p1036-kolotoc-pletivo.aspx 28 cm. Jinak ani tohle není ideálně bezpečné, ale tím, že má vypletenou tu běhací plochu, tak nehorzí otlaky nebo, že osmáčkovi propadne nožka těma špruclema a zlomí si ji, či že si tam zasekne ocásek. Tak proto jsem navrhovala ho vyplést tou látkou.  Mrknutí
Zaznamenáno
yndiC
Spammer profesionál

Hodnocení: 48

Dvě osmandy

« Odpověď #7 kdy: 30.07.2010, 13:23:02 »

Tak ono svým způsobem to kolečko je nebezpečné i když tam je látka.. páč když je více osmáčků nějaký běhá v kolečku druhý se chce přidat ten co běhá ho přiskřípne... je spousta příhod.Bohužel je to tal. ale je to nejoblíbenější snad věc osmáčků kterou jim člověk může dopřát v kleci + s dalšími "hračkami"tím myslím teď ty větve,hamaky prolízačky....

Jak psala Ardea i mě moc těší že jsi tady na foru našla vše co jsi potřebovala a že ti forum pomohlo aniž by jsi se musela vyptávat to jen dokazuje to že je tu opravdu nepřeberné množstvý informací které nepřichází vniveč. Tleskající

Moc pěkné bydlení jsi osmáčkům vytvořila myslím že tam budou velice spokojené.Přes léto když by se ti zdálo že tam mají příliš teplo a nejsou moc aktivní stačí dát do petky vodu nechat jí zmrznout a dát do akvárka.. krásně to ochladí prostor v akváriu  Mrknutí
Zaznamenáno

garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

« Odpověď #8 kdy: 30.07.2010, 16:41:15 »

zrovna nedávno jsem nad tím uvažovala, proč se ve variantě pletivo nevyrábí něco takového http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/doplnky_klec/kolotoce/121331 mě totiž na tom kolotoči, co mám vadí právě ty dvě příčky, kterými je samotné kolečko přichyceno k tomu stojanu, protože právě ty bouchaj naskakující osmáčky do čumáčku a spolu se stojanem vytváří škvíru, kde se může osmík skřípnout. Už párkrát mě u mláďat hodně zatrnulo, když se jim tam zasekla hlava  Nejistý
Zaznamenáno
yndiC
Spammer profesionál

Hodnocení: 48

Dvě osmandy

« Odpověď #9 kdy: 31.07.2010, 10:59:32 »

jj přesně jak říkáš.. bohužel ten kolotoč ze dřeva by pro osmáčky nebyl asi na dlouho.Když jsem byla ale v německu pracovně tak tam ve zverimexech měli všude jen ty dřevěný i u osmáků a jen decentně okousaný a přitom vypadali že už je tam mají dlouho že to dřevo bylo už dost špinavé takové "zašlé",ale kdo ví jak tam ten kolotoč ve skutečnosti dlouho vydrží.
Zaznamenáno

garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

« Odpověď #10 kdy: 31.07.2010, 12:52:10 »

jak znám svoje osmáky, tak měsíc by tam byl netknutý a po měsíci by v něm byla přes noc díra  Zubící se ale přesně - kovový by byl super.
Zaznamenáno
Kieran
Příležitostný pisálek

osmacky Mája a Adelka

« Odpověď #11 kdy: 09.08.2010, 14:11:12 »

Ja jsem po vzoru kolegyně od manžela sundala ten stojan na kolecko a nechala si udelat jen tycku, kterou jsem prostrčila těma dirkama a matickama s velkou podlozkou chytila na kazdy strane klece. Ted to nevyfotim protoze ho mam sundany a nasivam jim tam latku. Jsem zvedava jak dlouho to vydrzi nez mi to prehlodaji  Smích
Zaznamenáno
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

« Odpověď #12 kdy: 09.08.2010, 17:05:45 »

to je super nápad  Úsměv až předěláme klece, tak to zkusím navrhnout doma  Mrknutí
Zaznamenáno
Stran: [1]
Tisk

Skočit na: