Hendiala
Příležitostný pisálek
Hodnocení: 0
|
 |
« kdy: 26.07.2010, 01:21:40 » |
|
Zdravím všechny na tomto fóru!  Jsem moc ráda, že tohle fórum existuje, protože aniž bych se na cokoli musela ptát, našla jsem tu snad absolutně všechno, co jsem potřebovala k tomu, abych věděla čeho se zbytečně nebát, až budu mít vlastní osmáčky, jak vybavit jejich domov a zkrátka vše potřebné...  Takže chci tímto poděkovat všem pisálkům, rádcům a samozřejmě zakladatelům, kteří mi pomohli, aniž by o tom věděli.  Jmenovitě si pamatuju snad jedině Vejra, od kterýho jsem podle obrázků obšlehla víko na akvárko  Takže i přesto, že z toho, co jsem tu mohla číst, vím, že většina z vás jste spíše zastánce klecí (asi víme proč), tak doufám, že teď už konečně moje 6 týdenní holčiny (aspoň teda doufám, že to nedopadne jako u některých z vás nechtěnými mláďáty  ) se budou mít dobře i v akvárku (zrušili jsme totiž rybičky), který do budoucna samozřejmě hodlám ještě nějak vylepšit... určitě minimálně hamakou  Na posouzení vám tu hodím aspoň foto, Hendi a Arinka jsou tam trochu vidět schoulený vzadu vedle kolečka  Akvárko má rozměry 120x60x50 (délkaxvýškaxhloubka):
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Megi
Pokročilý rádce

Hodnocení: 9
†Megi Ponožková, Mája a Pája
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 26.07.2010, 11:49:16 » |
|
Moc pěkné bydlení pro osmáčky. A ty větvičky jim budou určitě chutnat, ty se zelenou kůrou byly u mě hned ohryzané. Ikdyž malí osmáčci, to zas tak neocení, jsou nešikovní a tak vysoko nevylezou, ale až budou starší, určitě ti za větvičky poděkujou  a taky budeš mít fajn, že na ně dobře uvidíš a při focení ti nebude zavázet mříže
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Hendiala
Příležitostný pisálek
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 26.07.2010, 12:31:45 » |
|
Děkuji.  Jo tak po tom světle se určitě zkusím podívat, pokud se dělá jako dlouhá zářivka, tak by to bylo uplně nejjednodušší, protože nad akvárkem zářivka je, stačilo by je jen vyměnit, ale v opačnym případě nevim, jak bych jí tam připevnila, protože nad tím není zrovna moc místa... Do hamaky se pustim asi rovnou dneska, stejně ňák není co dělat a když už jo, tak nejvíc stejně čučim do akvárka, co tam prováděj  U toho můžu klíďo vyrábět.  Řekla bych, že tyhlety dvě slečny kůru oceňujou už teď, po těch větvích co tam mají šplhají úplně bez problémů, dokonce i na tý tenčí a hladší uprostřed se udržej, i když to je častý balancování a když jsem je včera pouštěla po předsíni, tak mi v sedě lezly až na hlavu  Akorát po tý vrbový rohoži, co je připevněná na zadní stěně jim to nejde, tak snad až budou starší, anebo ji časem zkrátka prostě jenom všechnu snědí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Hodnocení: 11
Pohlaví: 
osminky šiči, hači, iči, poči
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26.07.2010, 17:18:31 » |
|
moc hezký avárko a i veliký, to se jim tam bude dobře bydlet  jen jsem se chtěla zeptat, jak velká máš kolečko? Přijde mi podle fotky docela prťavý a navíc bych doporučila ho vyplést nějakou látkou, aby bylo bezpečnější
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Hendiala
Příležitostný pisálek
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 26.07.2010, 18:46:25 » |
|
moc hezký avárko a i veliký, to se jim tam bude dobře bydlet  jen jsem se chtěla zeptat, jak velká máš kolečko? Kolečko má průměr 23 cm, větší jsem v normálních pet centrech ani hornbachu nesehnala a to i tyhle měli někde vyprodaný... Časem kdyžtak zkusim sehnat ještě to větší, ale zatím sou prťavý osmandy, tak vypadá, že jim to stačí. Co se bezpečnosti týče, prozatim sem si mohla všimnout spíš toho, že ohrožujou samy sebe navzájem, když si do roztočenýho strkaj hlavu a tak podobně 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 26.07.2010, 19:09:08 » |
|
tak to jim stačí - 23 cm je akorát - na fotce vypadá mnohem menší  jinak větší existuje, dokonce ho mám, je to tohle http://obchod.kralici.cz/p1036-kolotoc-pletivo.aspx 28 cm. Jinak ani tohle není ideálně bezpečné, ale tím, že má vypletenou tu běhací plochu, tak nehorzí otlaky nebo, že osmáčkovi propadne nožka těma špruclema a zlomí si ji, či že si tam zasekne ocásek. Tak proto jsem navrhovala ho vyplést tou látkou.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 30.07.2010, 16:41:15 » |
|
zrovna nedávno jsem nad tím uvažovala, proč se ve variantě pletivo nevyrábí něco takového http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/doplnky_klec/kolotoce/121331 mě totiž na tom kolotoči, co mám vadí právě ty dvě příčky, kterými je samotné kolečko přichyceno k tomu stojanu, protože právě ty bouchaj naskakující osmáčky do čumáčku a spolu se stojanem vytváří škvíru, kde se může osmík skřípnout. Už párkrát mě u mláďat hodně zatrnulo, když se jim tam zasekla hlava
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
yndiC
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 31.07.2010, 10:59:32 » |
|
jj přesně jak říkáš.. bohužel ten kolotoč ze dřeva by pro osmáčky nebyl asi na dlouho.Když jsem byla ale v německu pracovně tak tam ve zverimexech měli všude jen ty dřevěný i u osmáků a jen decentně okousaný a přitom vypadali že už je tam mají dlouho že to dřevo bylo už dost špinavé takové "zašlé",ale kdo ví jak tam ten kolotoč ve skutečnosti dlouho vydrží.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 31.07.2010, 12:52:10 » |
|
jak znám svoje osmáky, tak měsíc by tam byl netknutý a po měsíci by v něm byla přes noc díra  ale přesně - kovový by byl super.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kieran
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
osmacky Mája a Adelka
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 09.08.2010, 14:11:12 » |
|
Ja jsem po vzoru kolegyně od manžela sundala ten stojan na kolecko a nechala si udelat jen tycku, kterou jsem prostrčila těma dirkama a matickama s velkou podlozkou chytila na kazdy strane klece. Ted to nevyfotim protoze ho mam sundany a nasivam jim tam latku. Jsem zvedava jak dlouho to vydrzi nez mi to prehlodaji 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator