Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
10.09.2010, 22:50:01

Stran: [1]
Tisk
Autor Téma: Akvárkoklietka  (Přečteno 999 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
AMD
Příležitostný pisálek

Hodnocení: 0

3 pieskomilovia, pes, macka

« kdy: 26.10.2009, 15:12:54 »

Ahojte
Po dlhšom čase mám asi na 90 % dokončenú moju akvárioklietku ( vlastne ani neviem ako to nazvať  Vysmátý ). Chovám v nej troch pieskomilov ( Black, Agouti, Argente Cream ) a myslím že sú spokojný aj z výbehom aj s možnosťou šplhania a ohrýzania dreva. Mám fotky len terajšieho stavu keďže vždy zabúdam na fotky z pracovného postupu  Úsměv tak sa aspoň pokúsim popísať ako vzniklo.
Začal som veľmi netradične. Vymodeloval som si v počítači časť izby aktomu terárium keďže rodičia boli veľmi zvedavý na veľkosť a na to ako terárium zapadne do izby. Takto som mal aj vlastne veľkosti potrebné pre rezaní skla a OSB dosiek. Už narezané časti dosiek zošróboval k sebe, pričom na bočných dieloch už boli silikónom nalepené sklenené časti. Predná stena pozostáva z otváracej dosky ktorá je upevnená pántami zospodu a sklennou tabuľou z úchytkami ktorá sa dá vysúvať do boku po kolajničke. Pre lepšie čistenie je vnútry plechová vanička s výškou stien asi 7cm. Všetky drevené časti som natrel 2x lakom ( nelakajte sa, pieskomilovia nemajú žiadny prístup k týmto dreveným častiam ). Vrch som vyriešil jednoducho, umiestnil som tam pletivo. Potom prišla robota na interiéry. Na steny som umiestnil kovové držiaky na dve plošiny zo štiepaného pieskovca. Z týmto pieskovcom som obložil pravú, ľavú aj zadnú časť. Pieskovec som lepil silikónovým lepidlom a štrbiny som vypĺňal maltou ( dlho som rozmýšlal čo použiť aby to pieskomilom neublížilo, a myslím že malta nie je až taká zlá vec. V prvom rado je dosť hlboko medzi štrbinami a po druhé, betón a malta je všade na svete a zvieratá sú s ňou neustále v kontakte a ešte som nepočul o žiadnym negatívnych dopadoch malty na zvieratá ). Teraz som už mohol akvároklietku premiestniť do izby a stačilo ju už len vybaviť. Umiestnil som do nej ,, pieskovú dunu ,, ( S troma vchodmi, pričom všetky sú spojené a vnútry sú 3 malé drevné domčeky s rozmermi 10x10x10cm. Základ duny je z papiera a povrch je asi z 1cm vrstvy hliny na ktorú som po uschnutí škrobom prilepil piesok ), taký celkom zaujímavý drevený dutý tunel ktorý už stihli poriadne opracovať svojimi zúbkami a nejaké tie konáriky. Ako podstielku používam piliny a seno.
Ešte potrebujem čo to dokončiť alebo vyrobiť. Obidve plošiny budú vyhrievané pomocou odporové drôtu, umiestnim tam malé pieskovisko a ešte pár drobností aby sa nenudili.

Tu sú nejaké fotky  Úsměv
PS: moja samička Argente cream sa nerada fotí  Vysmátý
Zaznamenáno
Orfeus
Pokročilý rádce

Hodnocení: 22

Pohlaví: Mužské

« Odpověď #1 kdy: 26.10.2009, 22:51:13 »

Wooow, parádní bydlení i obyvatelé.  Mrknutí
Zaznamenáno

Jsem člen klubu bojovníků proti plastu v ubikacích hlodavců. Smích

Anti-Plast (A-P) : Člen č.1     Členů v klubu : 3 Smích

„Samota v kosmu vás často dohání k šílenství. Jediné, co mně pomáhá udržet si smysl pro realitu, je přátelství s mou sbírkou zpívajících brambor.“    (Holly 6(000) IQ)
Megi
Pokročilý rádce

Hodnocení: 9

†Megi Ponožková, Mája a Pája

« Odpověď #2 kdy: 28.10.2009, 15:10:10 »

Úplně super království  Tleskající  Podle mě si tvoji pískáčci musí myslet, že jsou v přírodě a né zavření doma  Pohodář
Zaznamenáno
panterSK
Pokročilý pisálek
**

Hodnocení: 4

2 pieskomily Mickey a Jackie

« Odpověď #3 kdy: 30.10.2009, 20:16:37 »

W00t W00t W00t aj ja cem takeXD ...wow proste nemam slov ...ty koksko to mas jake fajnove a urcite si zrucny clovek vav zacinam o tom uvazovat do buducna XD a nevyrusuju ta v noci hrabanim alebo hryzaniM??? a kolko ti to trvalo cele spravit?
Zaznamenáno

Jsem člen klubu bojovníků proti plastu v ubikacích hlodavců.
Anti-Plast (A-P) : Člen č.2     Členů v klubu : 3

AMD
Příležitostný pisálek

« Odpověď #4 kdy: 30.10.2009, 21:04:27 »

Ďakujem za ohlasy   Úsměv

panterSK: V noci ma nevyrušujú, keďže som mal už kedysi škrečkov a tí mali superhlučné koleso tak som si zvykol. Najčastejšie aj tak počuť len dva zvuky a to obhrýzanie dreva a odhrabávanie pilín  Úsměv čo sú pre mňa vcelku pekné zvuky.
Robil som na akvarkoklietke celé letné prázdniny a väčšinou tak zbežne a niekedy sa mi to dosť naťahovalo kvoli financiám, kedže nie som ešte zárobkovo činný  Úsměv o to som mal väčšiu radosť po dostavbe a ešte väčšiu keď prišiel deň D a išiel som si svojich pieskomilov kúpiť  Úsměv
Zaznamenáno
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Hodnocení: 56

osm osmaček

« Odpověď #5 kdy: 04.11.2009, 15:58:02 »

Naprosto suprovej bejvák!Fakt že jo, moc se mi líbí a obyvatelům se určitě taky moc líbí... Mrknutí
Zaznamenáno

KDYŽ NA NIC NEMÍŘÍŠ, POKAŽDÉ SE STREFÍŠ S PŘEKVAPIVOU PŘESNOSTÍ.
Winning isn't everything,
attitude is.

"Better to fight for something than live for nothing." .  .  .  gen.Patton
- = | Honey_†_20.12.2009 Bonny_†_20.12.2009 Funny_†_13.1.2010 Money Šmudlinka a Pudlinka | = - # jejich # KLECE # & @ jejich @ videa @
Lunil
Příležitostný pisálek

Hodnocení: 2

« Odpověď #6 kdy: 26.11.2009, 01:10:38 »

Mna by celkom zaujimalo ako to cistis ? Mas to nejako na rozoberanie ? Alebo ako vyhrabavas piliny spod toho kolosa?  Dalej raz za cas sa urcite musia aj steny vycistit nie len skla ale aj kamene ... Osobne si to neviem predstavit ako sa to cisti ( zase taky zrucny niesom O:-) ) ...  Inak nadhera  Tleskající
Zaznamenáno
AMD
Příležitostný pisálek

« Odpověď #7 kdy: 26.11.2009, 14:52:19 »

Ďakujem  Úsměv .Pre vysvetlenie ako vyberám piliny sem skopírujem časť textu z mojho prvého príspevku : Predná stena pozostáva z otváracej dosky ktorá je upevnená pántami zospodu a sklennou tabuľou z úchytkami ktorá sa dá vysúvať do boku po kolajničke. Pre lepšie čistenie je vnútry plechová vanička s výškou stien asi 7cm.
Čiže to znamená že najprv odsunem sklo, otvorím dosku, a vysunem vaničku.

Kamene čistím s nádstavcom na vysávači, ale to je len na prach. Akú takú dezinfekciu robím horúcou vodou ktorú rozprašovačom striekam na kamene.
Zaznamenáno
Nonyus
Příležitostný pisálek

Mám troch krásnych pieskačov...

« Odpověď #8 kdy: 26.11.2009, 18:00:25 »

no klobúk dolu, parada...
Zaznamenáno

Lunil
Příležitostný pisálek

« Odpověď #9 kdy: 27.11.2009, 16:39:51 »

Ale skorej mi islo o to, ci to odsuvas zo svetkym co tam mas (domcek, kusok dreva ....) alebo to vyberies potom odsunies a vycistis? Alebo mas vychytany nejaky speci sposob Úsměv
Zaznamenáno
AMD
Příležitostný pisálek

« Odpověď #10 kdy: 28.11.2009, 00:08:31 »

Úsměv hej, hej, najprv vyberiem všetko okrem pilín, zas nie je toho až tak moc  Mrknutí a nakoniec piliny aj s vaničkou. Zakedy čstím terárko tak dávam pieskomilov do akvária kde mám spravené pieskovisko.

Btw.... spravil som do terária aj kúrenie, fotky priložím inokedy, nechcem fotiť teraz po tme   Protočené oči
Zaznamenáno
Lunil
Příležitostný pisálek

« Odpověď #11 kdy: 28.11.2009, 14:50:18 »

Kurenie v akvarku ?? Tak na som faaaaakt zvedavy Úsměv sup sup fotky Úsměv ...
Zaznamenáno
AMD
Příležitostný pisálek

« Odpověď #12 kdy: 28.11.2009, 16:50:36 »

No trochu zle som to napísal,nie je to kúrenie celkovo celého terárka ale len vyhrievanie miestečka kde spia ( niečo ako tie vyhrievacie kachličky čo som videl tu na fóre ). Odkedy tam mám to vyhrievanie, tak si z hniezda vyniesli všetky piliny a teraz spia len na kameňoch  Vysmátý .

Tak a nejaké fotečky. Tie posledné sú s pieskoviska.
Zaznamenáno
Lunil
Příležitostný pisálek

« Odpověď #13 kdy: 29.11.2009, 01:36:09 »

Neviem ako u teba, ale u mna podstielka nevydrzi mat den rovnaky tvar. Raz je nahrnuta na jednej strane, druhykrat na druhej. Nemozu sa nejako dostat k tomu kablu, alebo co to tam mas k tomu ohrievaniu ? Lebo jednemu som sa pri nich naucil, ak existuje nejaky sposob ako nieco rozobrat alebo znicit, tak oni na to urcite pridu ...  Vysmátý  Zeby to rozkusali alebo podobne ? (ak to sede nieje kovova trubka ale iba nejaka izolacia)
A tiez by ma zaujimalo, ak to nieje tajomstvo, co je to za vyhrievacie teleso ? Ma to nejaky regulator tepla, nejaky teplomer, alebo nieco s cim to nastavujes. Popripade ak si to niekde kupil nejaky manual od toho  Andel (viem, uz moc kecam a otravujem, ale ked sa mi nieco paci, tak som strasne zvedavy). Je to celkom dobre udelatko, hlavne v obdobi zimy.
Zaznamenáno
AMD
Příležitostný pisálek

« Odpověď #14 kdy: 29.11.2009, 10:01:25 »

Neotravuješ  Úsměv a zvedavosť je prirodzená.

Šanca že sa dostanú až k jadru je nulová, teda aspoň podľa mňa. Tá malá krabička ktorá chráni spoje drátov je pritlačená jedným z tých ťažších kameňov, a celkovo vyhrievanie má tiež krabičku, a na nej aj keby neboli kamene, tak sa k tomu nedostanú, jednoducho aj ja mám problém ju dať dole. A áno, správne si napísal, nie je to izolácia ale duralová trubka.

Manuál od toho neexistuje  Úsměv , všetko je robené doma. Sú to dve umelé dosky medzi ktoré som vo vlnkách zasilikónoval odporový drát. Ide to na 45V ale prúd som nemeral. Beží väčšinu dňa, vypínam ho väčšinou len keď prídem zo školy a večer ho znova zapínam. Teplotu som neskúšal, jednoducho pri tých 45V to má príjemnú teplotu na dotyk, a regulátor tiež nemám. Zo začiatku som vždy hmatom kontroloval teplotu ale tá sa nemenila.

Zaznamenáno
Lunil
Příležitostný pisálek

« Odpověď #15 kdy: 29.11.2009, 12:00:41 »

Deeeda. ty si iny kutil Úsměv .... Troska zavidim Smích
Zaznamenáno
meddlys
Příležitostný pisálek

« Odpověď #16 kdy: 15.12.2009, 20:23:09 »

To je nádherné! Včetně tvojich pískáčků, máme podobné, jako by si z oka vypadli  Andel
Zaznamenáno
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Hodnocení: 56

osm osmaček

« Odpověď #17 kdy: 16.12.2009, 08:36:05 »

Všichni pískáči, ale hlavně osmáčci, si z oka vypadli. Smích
Zaznamenáno

KDYŽ NA NIC NEMÍŘÍŠ, POKAŽDÉ SE STREFÍŠ S PŘEKVAPIVOU PŘESNOSTÍ.
Winning isn't everything,
attitude is.

"Better to fight for something than live for nothing." .  .  .  gen.Patton
- = | Honey_†_20.12.2009 Bonny_†_20.12.2009 Funny_†_13.1.2010 Money Šmudlinka a Pudlinka | = - # jejich # KLECE # & @ jejich @ videa @
Stran: [1]
Tisk

Skočit na: