Viktorie
Pokročilý rádce

Hodnocení: 14
6 osmáčích kluků
|
 |
« Odpověď #30 kdy: 07.03.2010, 13:49:33 » |
|
A nemusíš se bát, ze sena (samozřejmě správně usušenýho a odleželýho) rozhodně neztloustne. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Hodnocení: 56
Pohlaví: 
osm osmaček
|
 |
« Odpověď #31 kdy: 08.03.2010, 08:59:49 » |
|
Jak psaly holky. Garfield i Viki, sena se neboj, to tam můžou mít pořád. Obzvláště, máš-li vlastní, to je podle mě to nejlepší, co můžou mít, domácí seno!  Jinak ty směsky jsou hodně různý, jak psala Garfield, například Darwinovo special light je hodně dobrý.  Ale nic ti nebrání, míchat si to sama.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Effie
Příležitostný pisálek
Hodnocení: 0
Pohlaví: 
Osminku Šortíka :D a dvě maličké osminky :-*
|
 |
« Odpověď #32 kdy: 10.03.2010, 14:27:49 » |
|
Mám taky takový dotaz.. Když jste tu rozebírali ten darwin´s.. Kolik procent tuků by mělo být maximálně ve směsi? ( vím, že co nejmíň, ale kolik je málo?  )
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Michaelos
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
Osmáčí farma
|
 |
« Odpověď #33 kdy: 15.08.2010, 14:49:19 » |
|
Lžička na osmáka je hrozně málo.Já je podle této rady krmil a jeden mi umřel hlady a druhej skoro taky. Ted mám celkem tři osmáky a krmim takto:Pořád k dyspozici seno a odstátá voda a zákládní krmivo pro osmaka degu od Vitapol Karma jim sipu nonstop.Plnou misku na den a plnou misku na noc. Oni to vybjehaj na kolotoči a budou spokojeni a nebudou v noci pískat hlady. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Tak jsem se poučil a něco se naučil
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Hodnocení: 12
Pohlaví: 
osminky šiči, hači, iči, poči
|
 |
« Odpověď #34 kdy: 15.08.2010, 17:09:35 » |
|
tak nevím, jestli ti vážně umřeli hlady... já taky krmím neomezeně, ale zcela jinou směskou. Vitapol je docela sladký a tučný. Navíc, ne vždy se projevuje, jak jsem četla (tuším že u králíků), nezdravá strava klasickým tloustnutím, tukem se můžou obalit i jen vnitřní orgány a navenek to není vidět.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
monika.dejna
Rádce

Hodnocení: 5
Pohlaví: 
dvě osmačky Bumla a Drnda
|
 |
« Odpověď #35 kdy: 23.08.2010, 17:54:44 » |
|
:-oTak to rozhodně nemohlo být hlady. Dávat jim jídla neomezeně podle mě není dobré, na našich holkách vidím, že dokud mají plnou misku, neodlepí se od ní. Krmné směsi mají být jen jako doplněk, hlavní je seno... P.S.: Nechci být protivná, ale trošku zapracuj na svém pravopise...  Lžička na osmáka je hrozně málo.Já je podle této rady krmil a jeden mi umřel hlady a druhej skoro taky. Ted mám celkem tři osmáky a krmim takto:Pořád k dyspozici seno a odstátá voda a zákládní krmivo pro osmaka degu od Vitapol Karma jim sipu nonstop.Plnou misku na den a plnou misku na noc. Oni to vybjehaj na kolotoči a budou spokojeni a nebudou v noci pískat hlady. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Michaelos
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
Osmáčí farma
|
 |
« Odpověď #36 kdy: 24.08.2010, 14:47:50 » |
|
jaký máte názor na tento pitný režim : neperlivá minerálka džus šumivé tablety čaj káva šťáva atd.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Sunnie
Příležitostný pisálek
|
 |
« Odpověď #37 kdy: 24.08.2010, 14:56:10 » |
|
jaký máte názor na tento pitný režim : neperlivá minerálka džus šumivé tablety čaj káva šťáva atd.
pro lidi docela dobre...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Viktorie
Pokročilý rádce

Hodnocení: 14
6 osmáčích kluků
|
 |
« Odpověď #38 kdy: 24.08.2010, 14:58:25 » |
|
Předpokládám, že se ptáš na pitný režim svůj, ne tvých osmáků.  Pro lidi v poho.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Sunnie
Příležitostný pisálek
|
 |
« Odpověď #39 kdy: 24.08.2010, 14:58:51 » |
|
Lžička na osmáka je hrozně málo.Já je podle této rady krmil a jeden mi umřel hlady a druhej skoro taky. Ted mám celkem tři osmáky a krmim takto:Pořád k dyspozici seno a odstátá voda a zákládní krmivo pro osmaka degu od Vitapol Karma jim sipu nonstop.Plnou misku na den a plnou misku na noc. Oni to vybjehaj na kolotoči a budou spokojeni a nebudou v noci pískat hlady.  nemuzu si pomoct-nez osmak umre hlady, nejaky cas to urcite trva...a je na nem urcite poznat, ze hlad ma, zda se mi ne moc pravdepodobne, ze by odesel tvuj osmacek prave z tohoto duvodu...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Michaelos
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
Osmáčí farma
|
 |
« Odpověď #40 kdy: 24.08.2010, 15:14:01 » |
|
Prostě jednoho dne utekli a když jsem je večer chitil tak byli strašně vyhublý jako kdyby 14 dnů nejedli,nemohli ani chodit a veterinář řekl že jsou podviživení tak jsem je musel krmit přesnídávkou přes stříkačku rovnou do krku.Jedine vysvětlení je že jsem jsi nevšiml že mají májo jídla.Krmil jsem lžičku na osmáka denně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #41 kdy: 24.08.2010, 16:50:45 » |
|
rapidní hubnutí během jednoho dne není způsobeno nedostatkem jídla. Pokud hubli delší dobu a byli opravdu podvyživení, tak byly příčinou například střevní paraziti či jiné vnitřní onemocnění a nebo přerostlé stoličky, které jim neumožňovaly přijímat pořádně potravu a ty sis toho nevšiml. Nebo nedostávali dostatek rozmanité stravy a chyběly jim důležité vitamíny a minerální látky. Ale samozřejmě správnou příčinu by určila pitva.
co se týče pití, je důležité, aby denně měli čerstvě vyměněnou vodu, nejlépe odstátou, aby vyprchal chlór, ale to záleží na kvalitě vodního zdroje, my máme málo chlorovanou. Pro zpestření mohou podle mě výjimečně dostat neslazený, bez konzervantů a apod. rajčatový džus, ale lépe ředěný vodou. Občas je možné dát i bylinkový čaj - například na průdušky, jsou li nachlazení, fenyklový, mají li problémy s trávením apod. ...ale normálně to není vůbec nutné, v přírodě taky pijí jen vodu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
libec
Příležitostný pisálek
|
 |
« Odpověď #42 kdy: 04.09.2010, 17:32:31 » |
|
Mohouz osmáci jíst čerstvé houby? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Michaelos
Příležitostný pisálek
Pohlaví: 
Osmáčí farma
|
 |
« Odpověď #43 kdy: 04.09.2010, 17:36:50 » |
|
Hlavně né lysohlávky a mochomůrky!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #44 kdy: 04.09.2010, 18:04:06 » |
|
já bych houby neriskovala - nevím, které druhy hub jsou pro osmáčka jedlé, navíc v houbách bývají plísně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|