lucie chudá
Příležitostný pisálek
Hodnocení: 1
Pohlaví: 
5 osmánci a 2černí pískouši
|
 |
« kdy: 09.07.2009, 14:49:15 » |
|
Nemáte někdo nějaký nápad aby napáječka netekla, kapala. už jsem z toho zoufalá. Za 2 roky co mám osmáky, pískomily a teď i skinny morčátko nedělám nic jiného než kupuji napáječky, měsíc až 2 dobrý ale pak začnou kapat a někdy i přímo téct. Ve zverimexu mi to nechtějí reklamovat. Nevíte o něčem jiném? Trošičku si vzpomínám že můj děda měl na králíkárně normální pet lahve a snad ventilek od kola 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucie
|
|
|
Bublina
Pokročilý pisálek

Hodnocení: 8
Pohlaví: 
3 osmáky, 2 kočky a 2 křečky a několik rybiček
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 09.07.2009, 15:11:36 » |
|
Máš napáječku na klec či sklo? Oni v nich jsou většinou rozdíli, ale jsou i podobný. Na kváriumBývají většinou celé skleněné a uzavřené, někdy mívaj na konci takou umělou zarážku. Na nich se mi nelíbí, že když se uvnitř něco usadí, špatně se to dává ven, ale s tečením sem problém neměla. S tou ze zarážkou menší incident byl, záleželo na sklonu, když to nebylo uplně přesně rovný, začala kapat a stím člověk nic neudělal, dokud to nedal do správné polohy  Na klec Můžou být též skleněné, ale to je ten samí příklad jako na akvárku. Pak ty umělé - Některým jsou vyměňovat jen ty násadky - to železný s kuličkou, kde na to můžeš namontovat i petku. Mě se ztratilo těsnění, tak to začalo kapat, ale jinak ne. Někdy je v tom i na prd kvalita, že se to časem samo nějak odlepí a je to pak na vyhození. Ono možná záleží i na tom, jak vypadá ta kulička uvnitř, jestli se to prostě nějak kazí, s napáječkou co mám teď(cca 7 měsíců) problém zatim nemám, ono asi bude chtít najít nějakou dobrou značku nebo nevím. Nepomohlo by třeba nějakým způspbem prohodit ty kuličky? třeba má každý jiný průměr, v tom už se nevyznám
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Svět by byl na NIC, kdyby po světě neběhala malá, čtyřnohá a chlupatá stvoření.    
|
|
|
lucie chudá
Příležitostný pisálek
Hodnocení: 1
Pohlaví: 
5 osmánci a 2černí pískouši
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 10.07.2009, 14:02:42 » |
|
je to ta umělá s kovovou trubičkou a vevnitř je kulička, ta ale nejde vyndat, zkoušela jsem různé značky, i nasadit na pet láhev. A ve skleněné je zase špunt z nějaké hnusné gumy  a pak ta voda strašně smrdí  a osmáci to nechtějí pít .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucie
|
|
|
|
|
|
millie
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 10.07.2009, 22:05:03 » |
|
Mě pomohlo, když jsem začala dávat více vody do té napáječky, jak dám málo...tak kapou
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Hodnocení: 56
Pohlaví: 
osm osmaček
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 14.07.2009, 12:47:34 » |
|
Já mám ty skleněné, s gumovym špuntem, kam dávám filtrovanou vodu a osmáci si nestěžujou. Voda tam vydrží dokud jí nevypijou uplně čistá a nekape to. Šmudlinka s Pudlinkou si s sebou přivezly napáječku s tou kovovou kuličkou v trubičce a taky to naštěstí nekape. takže mám asi štěstí, páč ty podobné, co jsem měl předtím pořád kapaly, taky. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
kryšpín
Rádce

Hodnocení: 7
Pohlaví: 
čtyři osmákyně :)
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 15.07.2009, 21:05:16 » |
|
tak to mám asi kliku, moje plastový napaječky nekapou.. a když už, tak pomůže (bůhví proč) prstem zmáčkout tu kuličku a přestane to
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Pohlaví: 
osm osmaček
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 27.07.2009, 11:05:52 » |
|
Není to tak uplně o podtlaku, co se té gumové týče, ale je fakt, že je asi nejspolehlivější. Podtlak se tam udělá pokaždý, pokud nikdo nenarušuje tu "spodní" hladinu vody v té "kapiláře" (i když trochu silnější). Tím jak pijou se tam právě vzduch tou trubičkou vždycky dostane, proto to můžou vypít celé. Kdyby tam byl podtlak od začátku, voda by se nedostala na spodní hranici kapiláry. Ale to je jedno. Jsem jen takovej rejpal. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Zuzan
Příležitostný pisálek
Hodnocení: 0
Pohlaví: 
Chovám králíky,osmáky, pískače,bodlinatky a křečka
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 11.06.2010, 09:34:16 » |
|
já mám tu plastovou pro králíka a teče vždyckly když se nenaplní úplně, takže dycky dám vodu až po okraj a je klid a má jí mrtě dlouho
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Pohlaví: 
osm osmaček
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 11.06.2010, 10:46:16 » |
|
To je chyba asi tak největší. Aby tu vodu měl mrtě dlouho. Voda by se měla měnit denně, maximálně obden. I přesto, že jí nevypijou! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
garfieldb
Global Moderator
Pokročilý rádce

Hodnocení: 11
Pohlaví: 
osminky šiči, hači, iči, poči
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 11.06.2010, 17:15:44 » |
|
přesně tak, maximálně obden, ale jestli na ní svítí sluníčko, tak opravdu denně. Existují přípravky, které pomáhají udržet kvalitu vody, mají bránit rozmnožování bakterií a ještě dokonce dodat osmáčkům nějaký prospěšný látky...tak jsme to koupili a osmáčci vydrželi vodu několik dní nepít, takže stejně dostali klasickou a denně měníme
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Pohlaví: 
osm osmaček
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 14.06.2010, 14:11:38 » |
|
Haha, všechny tyhle přípravky...  neni nad čerstvě filtrovanou vodu. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Zuzan
Příležitostný pisálek
Hodnocení: 0
Pohlaví: 
Chovám králíky,osmáky, pískače,bodlinatky a křečka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 14.06.2010, 19:42:43 » |
|
To je chyba asi tak největší. Aby tu vodu měl mrtě dlouho. Voda by se měla měnit denně, maximálně obden. I přesto, že jí nevypijou!  já myslela mrtě dlouho tu napáječku ne tu vodu  :D:D
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Pohlaví: 
osm osmaček
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 22.06.2010, 09:34:23 » |
|
Tak to pak jooooo  Ono z textu nejde moc vyluštit, na co při tom pisatel myslel. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|