Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
10.09.2010, 23:38:51
Novinky:
Uhodnete Hru?

Stran: [1]
Tisk
Autor Téma: Mettler Michael - Osmáci degu  (Přečteno 2116 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

Hodnocení: 56

Pohlaví: Mužské

osm osmaček

« kdy: 21.01.2009, 09:11:38 »

Michael Mettler
Osmáci degu

Velmi pěkná knížka o osmácích. Autor se opravdu vyzná, osmáci velmi dlouho choval a ví "nečekaně" Mrknutí hodně. Mrknutí

Opravdu vřele doporučuji!
Zaznamenáno

KDYŽ NA NIC NEMÍŘÍŠ, POKAŽDÉ SE STREFÍŠ S PŘEKVAPIVOU PŘESNOSTÍ.
Winning isn't everything,
attitude is.

"Better to fight for something than live for nothing." .  .  .  gen.Patton
- = | Honey_†_20.12.2009 Bonny_†_20.12.2009 Funny_†_13.1.2010 Money Šmudlinka a Pudlinka | = - # jejich # KLECE # & @ jejich @ videa @
Megi
Pokročilý rádce

Hodnocení: 9

†Megi Ponožková, Mája a Pája

« Odpověď #1 kdy: 11.07.2009, 10:26:39 »

Náhodou jsem na tuhle knížku narazila v naší knihovně, tak jsem měla strašnou radost, že je tam konečně první knížka o osmáčcích.
Je moc hezky napsaná a fotky i nápady na průlizky jsou super  Tleskající

Ale s pár věcma nevím jestli mám souhlasit:
Autor píše, že osmáci nejsou mazlivá zvířátka, ale tady na fóru i na youtube je plno důkazů, že se rádi mazlí, samotní i ti co žijí ve dvojičkách.

Dále píše, že osmák by měl mít nejdelší rozměr klece ve směru podlahy, protože není žádný burunduk. Ale mi připadá, že osmáci spíše rádi šplhají do výšky a i v knížce od Lenky Skoupé je napsané, že mohou mít klec vysokou.

A poslední věc se týká brambor. Je tam přímo doporučeno dávat osmákovi ze zeleniny brambor. Nevím jestli jsou pro osmáky brambory jedevaté nebo ne, ale radši bych tím nekrmila, když to není jisté.

Jinak na mě knížka udělala opravdu dobrý dojem a je v ní krásně popsané a vysvětlené chování osmáčků  Úsměv
Zaznamenáno
kryšpín
Rádce

Hodnocení: 7

čtyři osmákyně :)

« Odpověď #2 kdy: 13.07.2009, 21:19:37 »

dneska jsem si ji koupil, fakt dobrá knížka, lepší než ta "jak na to", tenhle člověk má fakt zkušenosti s osmáky
Zaznamenáno

McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

osm osmaček

« Odpověď #3 kdy: 28.07.2009, 12:10:54 »

No to s tím rozměrem do stran je pochopitelné a je to správnější, než do výšky. už jen z jejich "přirozeného" prostředí. To že jim nevadí výšky a že si je užívaj je až následek přizpůsobení se a klasického života doma, v kleci. Mrknutí
Už i já sám vím, že je opravdu lehčí mít doma klec, která se kdyžtak zvětší směrem nahoru, než si zaplácnout půlku bytu prostornou solidní ubykací pro osmáčky. Mrknutí
Co se mazlení týče, tak pokud je chováš jak máš, a to je ve "smečce", tak se na tebe mimo jídla taky v převážné většině vykašlou, než aby se šli "mazlit". I když částečné podrbání apod. si na chvilku líbit nechaj. pokud jsou za to odměňovaní, není důvod, proč by se to nenaučili a nezvykli si na to. To je taky logické. Mrknutí

Co se brambor týče, tam mě to zarazilo taky, ale posoudit to objektivně opravdu nemůžu, nejsem do takové míry dostatečně vzdělán. Mrknutí Já jim prostě brambory nedávám. Ani vařené, ani sirové. Mrknutí
Zaznamenáno

attitude is.

- = | Honey_†_20.12.2009 Bonny_†_20.12.2009 Funny_†_13.1.2010 Money Šmudlinka a Pudlinka | = - # jejich # KLECE # & @ jejich @ videa @
Viktorie
Pokročilý rádce

Hodnocení: 14

6 osmáčích kluků

« Odpověď #4 kdy: 28.07.2009, 12:55:56 »

No, jedna česká stránka, která v převážné míře čerpá z německých a švýcarských stránek (knížku jsem v ruce ještě neměla, ale podle jména předpokládám, že autor bude tam někde odsud), kde se asi osmáčci pěstují dýl, než tady, tvrdí, že brambory ano, ale jen sušený, čerstvý že mají moc škrobu. Jedovatá že je nať a plody. Netestovala jsem, brambory se mi sušit nechce. Pohodář
Zaznamenáno
Megi
Pokročilý rádce

Hodnocení: 9

†Megi Ponožková, Mája a Pája

« Odpověď #5 kdy: 28.07.2009, 13:59:08 »

Já bych i sušila, ale těma bramborama si opravdu nejsem jistá. Až mi někdo ukáže osmáka, který pravidelně jedl brambory a dožil se aspoň 5 let, tak tomu uvěřím  Palec nahoru. A vzhledem k tomu, že autor knížky chová osmáky myslím 20let, tak by podobnou knížku mohl napsat i Vejr tady z fóra Úsměv takže bych se spíš řídila opatrností než slepým následováním knížky.
Zaznamenáno
kryšpín
Rádce

« Odpověď #6 kdy: 28.07.2009, 18:41:20 »

Viktorie: no sušená brambora má stejně škrobu jako čerstvá, jediná možnost je nakrájet je na tenký plátky a hodně důkladně je proprat vodou
Zaznamenáno

Viktorie
Pokročilý rádce

Hodnocení: 14

6 osmáčích kluků

« Odpověď #7 kdy: 28.07.2009, 18:48:38 »

Hele, já brambory neobhajuju, já jen konstatuju, že se to objevuju i jinde. Smích (holt v jiných zemích se asi krmí trošku jinak, toť celý)
Zaznamenáno
kryšpín
Rádce

« Odpověď #8 kdy: 28.07.2009, 20:55:47 »

ale ty o bramboře a já o škrobu Smích
Zaznamenáno

McFIDO
Administrator
Spammer profesionál

osm osmaček

« Odpověď #9 kdy: 29.07.2009, 09:39:49 »

Tak tak. Škrobu se zbavíš akorát vodou, vyvařit, nebo vyprat, nic víc. No a co nejlépe na plátky samozřejmě, jinak škrob uvnitř převážně zůstane.

Nic to ale nemění na tom, že tahle knížka je suprová! Mrknutí
Zaznamenáno

attitude is.

kryšpín
Rádce

« Odpověď #10 kdy: 31.07.2009, 00:05:49 »

jo knížka je super Úsměv a v hotelu jsme dělali domácí chipsy, takže o praní brambor bych mohl teda vyprávět Smích
Zaznamenáno

Kaše
Příležitostný pisálek

Hodnocení: 0

Pohlaví: Ženské

2 osmáci Kašmír a Falko , fena Rozárka a 2 kočky

« Odpověď #11 kdy: 03.08.2009, 14:03:07 »

vypadá to dobře, přemyšlim jestli ji koupit  Úsměv
Zaznamenáno
kryšpín
Rádce

« Odpověď #12 kdy: 03.08.2009, 20:34:30 »

taky se mi líbí jak tam píšou, že "osmáci se také mohou stát pijáky z nudy" to sedí spíš na lidi, ne? Smích
Zaznamenáno

Stran: [1]
Tisk

Skočit na: